Ayurveda

Ayurveda lär oss människor hur vi kan leva ett friskare liv. Det handlar om att öka medvetandet om kroppens behov av balans. Tillsammans med dig skapar vi din egen hälsa genom inspiration, mångtusenårig kunskap, erfarenhet och beprövade behandlingar med Naturliga produkter.


Personlig konsultation
Vid en personlig hälsokonsultation bedöms helhetsbilden med hjälp av bland annat puls-avläsning och en grundlig genomgång av ditt aktuella hälsotillstånd. Du får individullt, enkla anpassade råd för egenvård, baserade på din personlighetstyp och din aktuella livssituation. En hälsokonsultation kan du göra i förebyggande syfte för att korrigera obalanser innan det leder till sjukdomar. Du kan göra en konsultation när du inte känner dig i form eller är sjuk. Det kan vara ett komplement till en annan åtgärd, när du vill vara mer delaktig i och ta ett större ansvar till ditt liv.


Shirodara
Behandlingen börjar med en kort helkroppsmassage. Sedan får en varm oljestråle långsamt strömma ned över pannan och hjässan. Otroligt avslappnande och mycket behaglig behandling som motverkar mental stress, oro, psykisk obalans, huvudvärk och sömnproblem. Behandlingen avslutas med ångbastu.
Ca. 75 min.


Abhyanga
Helkroppsmassage, Ayur-vedisk klassiker. En mycket behaglig och mjuk massage med varm olja som särskilt anpassats till din konstitution. Renar kroppen från gifter och andra slaggprodukter. Mycket avslappnande, ökar vitaliteten och välbefinnandet. Behandlingen avslutas med ångbastu.
Ca. 90 min.


Marma
En unik behandling för att skapa djup avslappning och balansering av kropp själ och ande och livskraft. Kroppens marmapunkter stimuleras för att få igång energiflödet i kroppen.
Ca. 90 min.


Adrenaldamm
En behandling för att minska stresshormonerna som utsöndras via binjurarna. Vi gör en damm kring njurar och binjurar som vi sedan häller varm olja i. Lugn och avstressande behandling.
Ca. 90 min.


Siddha
En djupgående och kraftfull helkroppsmassage som ger energi i hela kroppen. En mycket upp-piggande och behaglig behandling.  Användes bl a vid smärta, stress, reumatisk värk och är allmänt vitaliserande. Avslutas med ångbastu.
Ca. 90 min.


Shirobasti
Reningskur upp ur kroppen för obalanser som ger förgiftningssymptom i kroppen. Vi gör en damm på huvudet och häller varm olja i. Avslappnande behandling.
Ca. 90- 120 min.


Kayabehandling
En massage med kokosknyten doppade i het medicinsk olja. Stärker immunförsvaret, stimulerar återuppbyggandet av nya celler, endorfiner och  hormoner i kroppen.